God morgon! Jag bakade bröd igår och måste dela med mig av receptet som jag hittade här. Riktigt goda tekakor som ni måste pröva nästa gång det blir brödbak 🙂
10 TEKAKOR
150 g smör
5 dl mjölk
1.5 tsk salt
1 msk ljus sirap
4 dl havregryn
1/4 paket jäst för matbröd, färsk
8-9 dl vetemjöl
1. Smält smöret och rör ner mjölk, salt, sirap och havregryn. Låt stå och svälla i en kvart.
2. Smula ner jästen och arbeta samman, tillsätt sedan mjölet till en ganska lös deg.
3. Jäs under handduk till dubbel storlek, minst 1 timme.
4. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 10 delar.
5. Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och låt dem sedan jäsa ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225°.
6. Grädda i cirka 10 minuter.
Ni kanske kan gissa er till vad vår frukost består av denna fredagsmorgon 😉
Pingback: Den där våren |